De är Marinmuseums allra minsta guider, både i ålder och storlek. Samtidigt omåttligt populära bland elever, lärare och föräldrar. De är våra miniguider.

Under ett antal år har elever i år 6 fått utbilda sig till miniguider på Marinmuseum. Målet har varit att eleverna ska kunna guida sina föräldrar, släktingar och vänner i museet.

Utbildningen är omtyckt av både elever, lärare och föräldrar. Vi har sett elever växa och få mod samtidigt som de på ett annorlunda och roligt sätt fått lära sig om den svenska historien.

Att nå föräldrarna i ett positivt sammanhang där elevernas prestationer blir till gemensam glädje och en källa till stolthet har också varit viktigt för oss.

Vi lägger stort fokus på att utbildningen ska ske efter varje eleves egna förutsättningar och vi diskuterar upplägget med varje lärare. Vi vill ge eleverna självförtroende, och lära dem presentationsteknik och historia i vårt museum.

Är din skola intresserad av att utbilda era elever till miniguider?

Kontakta oss så berättar vi mer.

Kontakt

Fredrik Karlsson, museipedagog
E-post: fredrik.karlsson@smtm.se
Telefon: 0455-35 93 34

Veronica Westerblom, museipedagog
E-post: veronica.westerblom@smtm.se
Telefon: 0455-35 93 54                                                                                 

Catherine Odehammar, museipedagog                                                  

E-post: catherine.odehammar@smtm.se                                           

Telefon: 0455- 35 93 35

OBS: Under lektionstid kan det vara svårt att nå oss. Mejla eller prata in ett meddelande på telefonsvararen så återkommer vi så snabbt vi kan.