Växjöfamilj sökes till ubåtspremiär

Vasamuseet får konkurrens – av inbyggd ubåt i Karlskrona
Vasamuseet får konkurrens – av inbyggd ubåt i Karlskrona

2014-05-21

En gång i tiden var hon ett hemligt vapen i kalla krigets mörka vatten, men nu har ubåten Neptun kommit upp ur djupet för att ställas ut i en spektakulär ubåtshall. Till helgen kan familjer från Växjö med omnejd tävla om att bli först in i Marinmuseums nya stora ubåtsattraktion.

Det har tagit drygt sex år att förverkliga, men nu är det snart dags för en av Sveriges allra största museisatsningar under senare år att slå upp portarna. På nationaldagen den 6 juni öppnar Marinmuseums ubåtshall med ubåten Neptun i centrum. Det största inbyggda museiföremålet efter Vasaskeppet.

Här kan besökarna få närkontakt med en riktig kalla kriget-ubåt och uppleva känslan av livet ombord, men också se en helt ny utställning om 110 års ubåtshistoria. Förutom det finns också den svenska flottans allra första ubåt Hajen från 1904 att se i hallen.

Marinmuseum söker nu efter en familj från Växjötrakten som tillsammans med tre andra familjer får den stora äran att komma in i ubåtshallen före alla andra under öppningsdagen. Vinnarna får en exklusiv förhandsvisning av ubåtsutställningen inklusive en specialvisning ombord på Neptuns övre däck. Familjen vinner dessutom en övernattning på First Hotel i Karlskrona (5-6 juni), lunch för hela familjen på restaurang Skeppsgossen och ett hemligt presentpaket med ubåtstema.

Lördagen den 24 maj deltar Marinmuseum i evenemanget Växjö Vårstad där barnfamiljer har chansen att tävla.

Mer information om Neptun och Marinmuseums nya ubåtshall.

Evenemanget arrangeras tillsammans med destinationsbolaget i Karlskrona AB, genom varumärket VisitKarlskrona.

Kontaktperson:
Joakim Johansson, kommunikatör
0455-35 93 53
joakim.johansson@maritima.se

Till toppen