Marinmuseum ligger på ön Stumholmen i centrala Karlskrona, på cirka tio minuters promenadavstånd från centrum.

Till fots

Om du utgår från Stortorget följer du Kyrkogatan ned för backen österut. Korsa Drottninggatan och fortsätt på Kyrkogatan för att nå fram till bron som tar dig över till Stumholmen. Fortsätt rakt fram efter bron så når du snart Marinmuseum på din vänstra sida.

Med buss och tåg

Om du kommer med buss eller tåg till Karlskrona resecentrum är det enklast att följa kajen längs med Östra Hamngatan. När du når fram till bron till Stumholmen går du över och fortsätter rakt fram. Det tar cirka 20 minuter att gå till museet från Karlskrona resecentrum.

Med bil

Kommer du med bil från E22 tar du motortrafikleden mot Karlskrona centrum. Sväng vänster vid gästhamnen och kör in på Östra Hamngatan. Följ sedan skyltarna till Marinmuseums parkering.

Från parkeringen går du österut för att nå fram till bron över till Stumholmen. Fortsätt rakt fram efter bron så når du snart Marinmuseum på din vänstra sida.

Parkering

Stumholmen är ett bilfritt område utan publika parkeringsplatser. Parkering för personer med rörelsenedsättning (med giltigt parkeringstillstånd) finns utanför museets entré. Marinmuseum har avgiftsbelagda parkeringsplatser på Sparregården, se gul markering på kartan. Vägskyltar finns från Drottninggatan. Du köper din biljett i någon av de biljettautomater som finns på parkeringsplatsen.

Karta: Karlskrona kommun

Mer information om parkering i Karlskrona: Parkera i Karlskrona (pdf)

Husbil och husvagnar

Det är inte tillåtet att parkera husbilk eller husvagn på Marinmuseums parkeringsplatser. I Handelshamnen på Östra Hamngatan finns parkering för husbil och husvagn. 

Betalning

Du betalar parkeringsavgift i någon av automaterna på parkeringsplatsen. Det är inte möjligt att betala parkering via app.