VECKA 38

Måndag Marinerad kotlettrad med potatisgratäng, stjärnanis- ooch timjanssky
Tisdag Örtstekt kycklingfilé med dragonsås, rostade rotfrukter och äppelchutney 
Onsdag Köttfärslimpa med stekt svamp & bacon, gräddsås och inlagd gurka
Torsdag Dillpanerad spättafilé med dansk remouladsås, gröna ärtor och citron
Fredag Wallenbergare med potatispuré, brynt smör och rårörda lingon

VECKANS VEGETARISKA: Krämig risotto primavera med parmesanost och ruccola 

Helg- och Blekingebuffé

På helgerna bjuder vi in till en härlig buffé fylld med svenska klassiker. Njut av våra hemlagade köttbullar med potatispuré, gräddsås och pressgurka, eller vår saftiga helgstek med skysås och vinbärsgelé. På menyn finns också nystekta raggmunkar, våra omtyckta kroppkakor, stekt sill och mycket mer.

Buffén kompletteras med ett fräscht salladsbord, nybakat bröd med vispat smör, kryddsmör och färskoströra, samt flera goda dressingar och tillbehör – allt tillagat i vårt eget kök.

Café

Kom in för en fika på hemmagjord glass, bakverk eller något matigare som nybakade smörgåsar.

Kontakt

Telefon: 0455-60 61 62
E-post: info@bistroskeppsgossen.se

Öppettider restaurang

Lunch- och salladsbuffén serveras 11.00–14.00 på vardagar och 11.00–15.00 på helger. Caféet har samma öppettider som museet.

Hållbarhet

Restaurangen använder främst svenska råvaror och har få leveranser per vecka för att minska miljöpåverkan. Maten lagas från grunden varje dag för att hålla kvalitet och minska matsvinn.

Personalen utbildas i källsortering och miljövänlig kemikalieanvändning. Allt emballage källsorteras, matrester komposteras och använda oljor återvinns. Take away-material är återvunnet och servetter komposterbara, med FSC-märkta dukar.