VECKA 45

Måndag Stängt på måndagar, Bistro Utkiken har öppet för lunch 11.00 - 14.00
Tisdag Rostad örtkyckling med café de Paris sås, saltbakad potatis och haricote vert
Onsdag Viltfärsbiffar med kantarellsås, rostade rotfrukter och svartvinbärs gelé 
Torsdag Dillpanerad Alaska pollockfilé med remouladsås, gröna ärtor och citron
Fredag Vitlöks- och timjansspäckad karré med rosépepparsås, rostade betor och örtbakad potatis

Veckans soppa: Krämig rotsellerisoppa med persiljekrutonger

VECKANS VEGETARISKA: Gräddkokta veggobullar med potatispuré & rårörda lingon

Helg- och Blekingebuffé

På helgerna bjuder vi in till en härlig buffé fylld med svenska klassiker. Njut av våra hemlagade köttbullar med potatispuré, gräddsås och pressgurka, eller vår saftiga helgstek med skysås och vinbärsgelé. På menyn finns också nystekta raggmunkar, våra omtyckta kroppkakor, stekt sill och mycket mer.

Buffén kompletteras med ett fräscht salladsbord, nybakat bröd med vispat smör, kryddsmör och färskoströra, samt flera goda dressingar och tillbehör – allt tillagat i vårt eget kök.

Café

Kom in för en fika på hemmagjord glass, bakverk eller något matigare som nybakade smörgåsar.

Kontakt

Telefon: 0455-60 61 62
E-post: info@bistroskeppsgossen.se

Öppettider restaurang

Lunch- och salladsbuffén serveras 11.00–14.00 på vardagar och 11.00–15.00 på helger. Caféet har samma öppettider som museet.

Hållbarhet

Restaurangen använder främst svenska råvaror och har få leveranser per vecka för att minska miljöpåverkan. Maten lagas från grunden varje dag för att hålla kvalitet och minska matsvinn.

Personalen utbildas i källsortering och miljövänlig kemikalieanvändning. Allt emballage källsorteras, matrester komposteras och använda oljor återvinns. Take away-material är återvunnet och servetter komposterbara, med FSC-märkta dukar.