Pressrum

Välkommen till Marinmuseums pressrum. Här hittar du våra pressmeddelanden och pressbilder. Om du saknar något eller önskar veta mer, vänligen kontakta oss.
Marinmuseum öppnar utomhus 24 juni 2020

Marinmuseum öppnar utomhus

2020-06-10

Den 24 juni öppnar Marinmuseum utomhus. Slup- och barkasskjulet öppnar portarna och besökare får även gå ombord på museifartygen. Museet har förberett för en upplevelse med besökarnas och personalens säkerhet i fokus för att minska risken för smittspridning av coronaviruset. Själva huvudbyggnaden håller fortsatt stängt.
Den 24 juni öppnar Marinmuseum utomhus. Slup- och barkasskjulet öppnar portarna och besökare får även gå ombord på musei...
Minecraft Hörsalen

Marinmuseum var en av få finalister till GLAMi-priset för museers digitala innovationsprojekt i världen

2020-04-03

Under sportlovsveckan och påsklovet förra året fick över 200 barn vara med och bygga upp Karlskrona stad i spelet Minecraft, på Marinmuseum i Karlskrona. Marinmuseum blev en av finalisterna i GLAMi Awards tack vare satsningen på den spelverkstad som skapades på museet i samarbete med Högskolan i Skövde och Svenska institutet.
Under sportlovsveckan och påsklovet förra året fick över 200 barn vara med och bygga upp Karlskrona stad i spelet Minecr...
Till toppen