Här finns praktisk information för dig som planerar ett skolbesök på Marinmuseum.

Skolklasser som besöker museet har fri entré. Det gäller alla skolformer, även vuxenutbildning, SFI, folkhögskola, högskola och militär utbildning. Även medföljande lärare och elevassistenter har fri entré. 

Bokningsbara tider

Du kan boka ett program med någon av våra pedagoger på tisdagar, onsdagar och torsdagar. Alla besök med museipedagog genomförs mellan klockan 9.30 och 15.

Längden på programmen varierar från en introduktion på cirka 15 minuter till pedagogiska program på cirka 45 minuter. Våra pedagogiska program hittar du här:

Vi behöver din bokningsförfrågan senast två veckor innan planerat besök.

Gruppstorlek

Varje pedagogiskt program som bokas med våra museipedagoger genomförs med maximalt 30 elever, och minst en medföljande lärare. Vissa av våra program och projekt genomförs bäst i halvklass med en grupp på cirka 15 elever, och minst en lärare.

Medföljande vuxna ansvarar för eleverna under hela museibesöket. Vill du besöka oss med flera klasser samtidigt så erbjuder vi gärna en introduktion utifrån era mål med besöket och rekommenderar aktiviteter för er på egen hand.

Mat och dryck

Restaurang Bistro Skeppsgossen på Marinmuseum som serverar både lunch och fika. Vill ni förboka bord sker bokning separat genom kontakt med restaurangen.

Museet har också ett matsäcksrum där man kan äta medhavd mat. Vid vackert väder rekommenderas även picknick i de fina omgivningar på Stumholmen.

Det är endast tillåtet att äta och dricka på anvisade platser i museet. Ingen mat eller dryck får tas in med in i utställningarna.

Kontantfritt museum

Marinmuseum är kontantfritt så köp i vår museibutik och restaurang betalas med kort eller Swish.

Anpassningar och tillgänglighet

Vi kan nivåanpassa alla våra pedagogiska program. Vi anpassar även när det gäller begränsad rörlighet, behov av förberedelse, minimera sinnesintryck i form av exempelvis ljud, ljus och rörlig bild.

Det är av största vikt att vi får veta gruppens behov vid bokning så att vi kan planera och förbereda besöket på bästa sätt.